Reisinformatie voor je vakantie

Vakantie Alanya

Vlag van Turkije
Vakantie Alanya

Dit is een van de bekendste badplaatsen aan de Turkse Riviera. Reeds in de Oudheid was dit het geval : in 37 v.C. schonk Marcus Antonius dit stadje en de provincie Cilicië aan zijn geliefde Cleopatra. Dit bruisend stadje met een intensief nachtleven staat bekend om zijn mooie stranden, zijn burcht en zijn charmante ligging tussen de citrusplantages.
Alanya vlijt zich tegen een imposante rots aan die plots opduikt tussen twee stranden (het Cleopatrastrand en het Ooststrand). Op de rots troont de 13de-eeuwse burcht van de Seltjoeken, een van de prachtigste sites uit het gebied van de Middellandse Zee. De burcht is vrij goed bewaard en heeft kilometerslange muren en 150 torens. In 1220 maakte Sultan Alaeddin Keykybat van Alanya zijn winterverblijf en scheepsbasis. De oude gebouwen tonen nog steeds hoe belangrijk de stad was onder de heerschappij van de Seltjoeken. Bij de imposante burcht liggen opmerkelijke scheepswerven en de Kizil Rule (rode toren, een achthoekige 33 m hoge toren die diende als hoektoren voor de vesting, gebouwd in 1225-1227).

Het stadje telt nu ongeveer 35.000 inwoners. Het is een prachtige badplaats met vele restaurants, hotels en cafés langs de stranden.

Hier kan men ook volop 'Turks' winkelen in de vele boetiekjes langs de kustweg waar men terecht kan voor souvenirs, lederwaren, juwelen, handtassen en beschilderde kalebassen, het symbool van de streek.

Dimcayi en dimgrot

De Dimcayi is een rivier vlakbij Alanya. Hier kun je heerlijk picknicken in een van de boomhutten van de vele restaurantjes, of een frisse duik in de rivier te nemen. Het is er in de hete maanden een plek voor verkoeling. Kies ook een lekkere verse forel uit de kwekerij.
Vlakbij de Dimrivier kunt u een prachtige grot bezichtigen met stalacmieten en stalactieten.
Bij veel excursies wordt ook bij deze rivier gestopt voor de lunch.

Boottocht

De meeste boottochten varen om het schiereiland van Alanya, langs de oude scheepswerf, de piraten-, fosfor- en liefsdesgrot en vervolgens langs de kust richting het plaatsje Incekum. Heerlijk relaxen en zonnen aan boord en af en toe lekker zwemmen in de zee. Heeft u geluk ? Dan zult u beslist dolfijnen zien.

Rafting in Dimcayi

De rivier de Dimcayi, slechts zes kilometer verwijderd van het centrum van Alanya, ontspringt in het Taurusgebergte en mondt na 60 km uit in de Middellandse Zee. Het rivierwater is niet alleen koel in de winter, maar garandeert ook een verfrissende duik op hete zomerdagen. Op de oevers en in het water bevinden zich diverse picknickplaatsen. Er wordt ook bediend in het water, waar stoelen en tafels zijn neergezet. Op zo'n 12,5 kilometer voor de monding is een uitstekend raftingsparcours uitgezet.

Alanya vakantie informatie

Land: Turkije
Ligging: Europa
Oppervlakte: 780.580 km2
Inwoners: 69.660.559