Reisinformatie voor je vakantie

Vakantie Marmaris

Vlag van Turkije
Vakantie Marmaris

In de zomermaanden wordt het aantal inwoners van dit plaatsje in het uiterste zuidwesten van Turkije met gemak vertienvoudigd. De aantrekkingskracht van Marmaris is vooral gelegen in de goed geoutilleerde jachthaven (de grootste van Turkije) en de omgeving met haar mooie stranden en met naaldbomen begroeide bergen. Behalve de resten van een kruisridderslot (de Kale, nu een museum), een karavanserai uit 1545 (de Menzilhane, nu ingericht als winkelcentrum) en de 18e-eeuwse lbrahim Pasa Moskee heeft Marmaris geen historische gebouwen van betekenis; het is vooral de bedrijvige sfeer van cafés, restaurants en discotheken die hier de charme bepaalt.
Vroeger, dat wil zeggen voordat in de jaren '80 het massatoerisme op gang kwam, was Marmaris de verzamelplaats van de Turkse jetset. Als u een bekende Turkse filmster of zanger wilde zien, was u hier, in het 'Turkse Cannes', aan het juiste adres. Nog verder terug in het verleden, voordat een aardbeving het plaatsje in 1958 voor een groot deel in puin legde, was Marmaris een slaperig vissersdorpje in de beschutting van een schiereiland in de Middellandse Zee.

Sindsdien is bijna de hele baai van Marmaris volgebouwd met hotels, appartementen en pensions. Maar ondanks de opkomst van het toerisme wordt de haven nog steeds gebruikt door vissers. Ook de imkers, die in de omgeving hun bijenkorven hebben, komen hier nog altijd naartoe om hun producten aan de man te brengen. De specialiteit van de streek is çam bali, honing die is gekruid met pijnboomhars.
In de zomermaanden is er een dagelijkse veerdienst van Marmaris naar het Griekse eiland Rhodos. U kunt leuke boottochten maken naar Dalyan en de ruïnes van Kaunos (zie Dalaman) of naar Datça en Knidos. Ook zijn er volop mogelijkheden voor het maken van een 'blue voyage' met zo'n mooi houten zeiljacht (gulet) of het volgen van een duikcursus. Liefhebbers van wandelen kunnen terecht op het schiereiland Hisarönü ten zuidwesten van Marmaris (zie Datça). Vanuit Maramarisrijden minibusjes naar Bozburun, een goed uitgangspunt voor wandelingen.

Marmaris vakantie informatie

Land: Turkije
Ligging: Europa
Oppervlakte: 780.580 km2
Inwoners: 69.660.559