Reisinformatie voor je vakantie

Vakantie Natal

Vlag van Braziliƫ
Vakantie Natal

Natal is de charmante hoofdstad van de staat Rio Grande do Norte. De stad van de zon, zoals Natal ook wordt genoemd. Stad en staat hebben namelijk de grootste hoeveelheid zonuren (meer dan 3000 per jaar) van heel Brazilië.

Ook heeft onderzoek uitgewezen dat deze streek de schoonste lucht ter wereld heeft.
En van die zon en schone lucht genieten de 700.000 inwoners dagelijks met volle teugen; ze leven buiten en zorgen daarmee voor die hartverwarmende Braziliaanse sfeer die iedereen aanspreekt. Maar er is meer in Natal, dat kan bogen op een lange en rijke geschiedenis, die teruggaat tot de Nederlandse en Portugese overheersing.
Uit die tijd resteren nog het imposante fort Reis Magos, mooie historische kerken en een groot aantal koloniale panden, al dan niet gerenoveerd. Ook erg interessant is de oude gevangenis die tegenwoordig dienst doet als toeristisch centrum en ambachtsmarkt en die op donderdagavond het toneel is van een dampende dansavond met live Forro, de samba variant van Natal.
En verder heeft Natal eigenlijk alles wat van een Braziliaanse stad te verwachten is: diverse uitgaansgelegenheden, hypermoderne winkelcentra en een authentiek oud centrum waar de lokale bevolking inkopen doet en waar dus het echte Brazilië te zien is.

Ponta Negra

Belangrijkste toeristische troef van Natal is de badplaats Ponta Negra, die zich tot de stad verhoudt als Scheveningen tot Den Haag. Een heerlijk bruisend badplaatsje met alle mogelijke toeristische voorzieningen.
Zo beschikt Ponta Negra over een prachtige baai, waar de rustige zee een gemiddelde temperatuur van 26 graden heeft. Die baai wordt enerzijds begrensd door een enorm beschermd stadspark, Parque das Dunas, en anderzijds door het beeldmerk van de staat, de Morro Careca (duin van de kale man). Daartussen ligt een levendig zandstrand geflankeerd door een sterk ontwikkelde boulevard van ruim een kilometer, met vrijwel uitsluitend bars, restaurants, winkels en wisselkantoren.

En dat terwijl ook achter de boulevard nog veel restaurants te vinden zijn, waar de hele wereldkeuken vertegenwoordigd is, al voeren Braziliaanse vlees- en visgerechten de boventoon.
Op de boulevard langs het strand is het heerlijk wandelen tussen de flanerende toeristen, de ‘joggende’ jeugd en altijd zijn er wel activiteiten op het strand die de aandacht vragen. U vindt in Ponta Negra ook veel winkeltjes en een markt waar u de voordeligste souvenirs kunt vinden.

De sfeer in Ponta Negra is uiterst relaxt en vriendelijk. Op het prachtige zandstrand heerst er altijd een actieve sfeer. Spelende kinderen, voetballende jongeren, luierende zonaanbidders en picknickende gezinnen bepalen het strandbeeld. Een echt ‘Copacabana’ strand, dat u wellicht kent van de TV.
Ponta Negra biedt echt alles voor de vakantieganger die van gezelligheid houdt.

Praia do Costeira
De meeste hotels liggen aan de schitterende kuststrook Costeira, tussen Natal en Ponta Negra, waar het beeld wordt bepaald door een kilometers lang, ongerept zandstrand en mooie duinpartijen.

U kunt vanuit de hotels hier wandelend over het strand de badplaats Ponta Negra bereiken. Een taxi kost ca. 3 euro, u kunt natuurlijk ook gebruik maken van de gratis shuttle bus van de hotels of de gratis toeristenbus.

Ten noorden van Natal

De noordkust van Natal is een bijzonder exotische omgeving wat u ontdekt bij een bezoek aan de eco-toeristische dorpen als Touros, Genipabu en ook Maracajaú met uitgebreide watersportmogelijkheden.
Voor de kust van laatstgenoemd dorp ligt een voor duikers en snorkelaars geschapen koraalrif, dat bovendien bij eb gedeeltelijk droogvalt, waardoor natuurlijke zwembaden ontstaan, vol kleurrijke tropische vissen. In dit gebied zijn kortom overweldigende ervaringen op te doen; zandsurfen van duinen, kabelbaanafdalingen met achtbaanallure, buggytochten met het hart in de keel en het ene na het andere overweldigende uitzicht voor of tijdens de extreem kleurrijke zonsondergang.

De kust ten zuiden van Natal met Praia de Pipa en Tibau do Sul
De kust ten zuiden van Natal is in één woord verpletterend. Niets meer, niets minder. Het begint langzaam vlak buiten de stad, maar eenmaal aan de oevers van de lagune van Tibau do Sul is er geen houden meer en wordt iedereen volstrekt overdonderd door de natuurlijke schoonheid. Spierwitte duinen, een aquamarijn-gekleurde zee vol dolfijnen, palmen, paarden, apen, Atlantisch regenwoud en de absoluut mooiste zonsondergang van de hele staat. En dat alles in en rond 2 dorpen die van alle gemakken voorzien zijn; goede restaurants met alle denkbare keukens, grandioze dansgelegenheden, bijzondere kroegen en een bijzonder gemeleerde bevolking die daarnaast ook nog kan genieten van uitgestorven en zinderende stranden, zachtroze en knalrode zandkliffen en caleidoscopische koraalriffen. Niet voor niets zijn Pipa en Tibau do Sul al grote namen in toeristisch Brazilie en het zal niet lang meer duren voordat ze wereldberoemd zijn.

Pipa ligt zo’n 70 kilomter ten zuiden van Natal en is een zeer bijzondere vakantiebestemming. Dit voormalige ‘hippie-dorp’ is nu één van de bekendste en meestgewilde bestemming voor de (jonge) Brazilianen en de jetset. Het mondaine karakter met veel uitgaansgelegenheden ligt hieraan ten grondslag. Pipa is overdag een rustige badplaats maar verandert
‘s avonds in een bruisend geheel. De vele bars en restaurants zitten vol en op straat is het een heel vrolijke vertoning.

Opvallend is de goede kwaliteit van eten, drinken en de geboden service en dat alles in een originele setting van smalle straatjes en uiterst gemoedelijke sfeer. Denk vooral niet dat ouderen en gezinnen hier niet thuis horen, want Pipa is echt een plaats die u gezien en ervaren moet hebben.

Voor de rust- en natuurzoekers hebben wij ook een aantal prima hotels op kleine afstand van Pipa gezocht in het rustieke dorpje Tibau do Sul. Dit dorpje ligt aan de lagune die uitmondt op zee en biedt werkelijk ongekende vergezichten.
Hier kunt u genieten van een heerlijke maaltijd of drankje met uitzicht op de lagune en ziet u regelmatig de dolfijnen hun kunsten vertonen!

Natal vakantie informatie

Land: Braziliƫ
Ligging: Zuid-Amerika
Oppervlakte: 8.511.965 km2
Inwoners: 186.112.794