Reisinformatie voor je vakantie

Vakantie Sydney

Vlag van Australië
Vakantie Sydney

Sydney is de grootste en meest levendige stad van Australië. In alle opzichten, behalve in de naam, is Sydney de hoofdstad van het land. Sydney is gebouwd op de oevers van de Jackson haven, die prachtige uitzichten biedt over de stad. Bezienswaardigheden als het Sydney Opera House en de Sydney Harbour Bridge zijn prachtige voorbeelden van de oogverblindende schoonheid van deze grote stad aan het water. Een ontdekkingstocht langs de verschillende wijken geeft echter nog veel meer schatten prijs.

The Rocks en Circular Quay vormen het oudste gedeelte van de stad. Na het verlies van de Amerikaanse koloniën besloot Engeland Australië als strafkolonie te gebruiken. In het jaar 1788 arriveerde de 'First Fleet' in Sydney Cove, twee oorlogsschepen en negen transportschepen. De 750 veroordeelden, de 210 soldaten en de 40 vrouwen en kinderen vestigden zich aan de halfronde kaai en koning George III verklaarde de oostkust van dit continent tot Brits grondgebied. De nauwe straatjes en de vele Victoriaanse huizen herinneren aan dit koloniale verleden.
In het centrum van de stad bevindt zich het zakelijk hart van Sydney. Hoge glinsterende wolkenkrabbers en lange winkelstraten bepalen hier het straatbeeld. Daarnaast zorgen parken als 'Chinese Gardens' en 'Hyde Park' voor de nodige rust.

Sydney vakantie informatie

Land: Australië
Ligging: Oceanië
Oppervlakte: 7.686.850 km2
Inwoners: 20.090.437