Reisinformatie voor je vakantie

Vakantie Algarve

Vlag van Portugal
Vakantie Algarve

In het uiterste zuiden van Portugal ligt de Algarve. Dit gebied is lang in handen geweest van de Moren. Het klimaat is er aangenaam.

De moren hebben duidelijke sporen nagelaten. tot de 15e eeuw was de Algarve in handen van de Arabieren. Het kasteel in Silvesen de witgepleisterde huisjes met dakterrassen zijn voorbeelden van deze stijl.

De Algarve heeft maar liefst 200 kilometer strand. Vaak liggen de zandstranden in baaien en sommige zijn alleen bereikbaar via in de rotsen uitgehouwen trappen. Mocht je geen zin hebben in een afdaling of klim, kies dan een van de strandan langs een vlakker stuk land.

In het achterland liggen veel pitoreske dorpjes met witte huisjes, een kerkje en een dorpspleintje waar het leven van de dorpsbewoners zich afspeelt. Deze dorpjes liggen verscholen tussen groene heuvels. Het hoogste punt van de Algarve is de Serra de Monchique bij Foia. Het uitzicht vanaf dit 900 meter hoge punt is natuurlijk weids en mooi.

De Algarve heeft veel kleine vissersplaatjes met nauwe en steile straatjes, kleine restaurantjes, barretjes en terrasjes.Voor de echte stappers zijn discotheken en barren in Albufeira, Quarteira, Praia da Rocha en Lagos.

Albufeira

Voormalig vissersdorpje, dat nu een bekende, levendige badplaats is. Het oude historsche centrum is een gebied met smalle straten, die autovrij zijn en waar vele bars en restaurants gevestigd zijn. De lange zandstranden kenmerken zich door vele rotsen.

Alvor

Een kleine badplaats met een groot zandstrand en een klein centrum. Dit centrum bestaat uit smalle, hellende straatjes. Traditioneel was Alvor een vissersdorpje, tegenwoordig leeft de bevolking vnl. van het toerisme.

Armacao de Pera

Kleine toeristische plaats, oorspronkelijk vissersdorp, voorzien van winkeltjes, barretjes en restaurantjes voor zowel de toeristen als de lokale bevolking. Armacao kenmerkt zich ook door het mooie lange brede zandstrand.

Lagos

In Lagos is enige historie te vinden. Het heeft een levendig en sfeervol centrum met vele kerkjes, hotels, pleintjes, appartementencomplexen en een camping. Verder zijn er nog twee havens. Zes keer per week is er een overdekte levensmiddelen- en vismarkt.

Praia da Rocha

Praia da Rocha is een grote badplaats aan het strand. Er zijn veel grote rotsen op het strand. De hotels liggen in de buurt van het centrum, waar zich ook veel winkeltjes bevinden. Het uitgaan is goed te doen hier, omdat er voldoende keus is qua gelegenheden. • Centrum: Groot centrum met veel winkeltjes, bars, restaurants en discotheken. Alles is verspreid over verschillende straten en er is een hoofdstraat. Het centrum ligt vlakbij het strand.

Algarve vakantie informatie

Land: Portugal
Ligging: Europa
Oppervlakte: 92.391 km2
Inwoners: 10.566.212