Reisinformatie voor je vakantie

Vakantie Costa Brava

Vlag van Spanje
Vakantie Costa Brava

De Costa Brava (letterlijk 'woeste kust') is populair vanwege zijn leuke vissersdorpjes, steile rotsen, mooie stranden, bijzondere onderwaterlandschappen, kristalhelder zeewater en natuurlijk de zon. Het is een onregelmatige kust met grote hoogteverschillen, als gevolg van een serie bergketens die steil in de zee aflopen.

De twintigste eeuwse kunstenaars Salvador Dali en Picasso waren betoverd door dit bijzonder stukje Spanje. Zij raakten geïnspireerd door de stralende hemel, de oude vissershavens, de gastvrijheid van de mensen en mischien wel het belangrijkste de uitstekende gastronomie.
Niet voor niets betekent Costa Brava ‘woeste kust’.
Aan dit deel van de Spaanse kust vind je grillige rotspartijen, inhammen en stranden van grof zand, fijn grind of kiezel.

Aan de Costa Brava vind je stranden voor iedere wens, gezellig druk met alle denkbare faciliteiten tot stille baaien waar je vaak alleen met een boot kunt komen.
Het zeewater aan de Costa Brava is over het algemeen erg helder en schoon.
De Costa Brava heeft een mooie en diverse natuur, maar vooral de onderwaterwereld staat hoog aangeschreven. Trek ook eens het ruige binnenland in en ontdek waar Salvador Dali zijn inspiratie vandaan haalde.

In de badplaatsen aan de Costa Brava vind je een groot aantal restaurants, variërend van nogal toeristische zaken, Italianen, Chineese restaurants en zelfs genoeg

Costa Brava vakantie informatie

Land: Spanje
Ligging: Europa
Oppervlakte: 504.782 km2
Inwoners: 40.341.462